Revine Watson în România? Americanul ar putea debuta sub “tricolor”!

293

Unul dintre cei mai iubiţi baschetbalişti care au îmbrăcat maioul Energiei, Giordan Watson, face parte din planurile lui Marcel Ţenter. Fundaşul care a cucerit Cupa României, bronzul în Eurochallenge şi locul 3 în campionatul intern, alături de trupa gorjeană, are şanse foarte mari să debuteze la națională. România este una dintre cele patru ţări care vor găzdui EuroBasket 2017, alături de Finlanda, Israel şi Turcia.
Astfel, Federaţia Română de Baschet îi va oferi lui Watson un paşaport românesc. Alături de sportivul de 31 de ani, în naţionala Romaniei îşi va face loc şi conaţionalul său, Malcolm Armstead. Dacă Watson va rămâne sau nu în lot rămâne de văzut, cert este că Marcel Ţenter crede că ambii jucători de peste Ocean pot reprezenta o soluţie pe poziţiile 1-2.
“Watson a confirmat atât în campionatul intern, cât şi în cel al Turciei. Momentan, ştiu că amândoi vor fi prezenţi atât la meciurile din Brazilia, din luna iulie, cât şi la meciurile din turneele organizate în România, în luna august. Desigur, ne dorim să vedem care este cea mai bună formulă pentru echipa noastră şi vom vedea ce vom face. În funcţie de decizia noastră, sper ca la EuroBasket 2017 să avem şi un coordonator de joc naturalizat în echipa României, aşa cum au mai toate naţionalele din Europa”, a spus antrenorul pentru frbaschet.ro.
Giordan s-a remarcat în Liga Naţională cu medii de 14.6 puncte, 4.9 pase decisive şi 3 recuperări, totalizând un indice al eficienţei de 16.8.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here