Revine gladiatorul!

254

Mihai Pintilii a fost singurul jucător de marcă dintre cei aduşi la Pandurii care a mărturisit că îşi dorea foarte mult să joace la echipa gorjeană pe vremea când îmbrăca tricoul vecinilor de la nord, Jiul Petroşani. Pintilii spunea că venea la meciurile Pandurilor de la Târgu Jiu şi visa să evolueze şi el pentru alb-albaştri, lucru care s-a împlinit odată cu preluarea de către gorjeni a „lotului Internaţional”. Mihai Pintilii a devenit rapid un lider între panduri, s-a impus cu autoritate în vestiar, a făcut pasul spre echipa naţională şi a câştigat ulterior două titluri de campion cu Steaua pentru ca în această iarnă să dea dovada caracterului său optând pentru revenirea la Pandurii, echipa căruia a considerat că-i este încă dator: „Pandurii e a doua casă pentru mine. De aici m-am lansat în fotbalul mare, de aici am plecat la Steaua”, a declarat Mihai Pintilii la revenirea sa la Pandurii de la Al Hilal.

Obligaţia de „a juca fotbal”
Fostul şi probabil noul căpitan al Pandurilor, Mihai Pintilii revine la Pandurii, o echipă despre care spune că are obligaţia de a juca un fotbal bun şi de a se evidenţia şi prin rezultate pe măsura celor din sezoanele trecute: „Suntem Pandurii, trebuie să jucăm un fotbal plăcut ochiului. Sunt curios cum vom juca în retur, sper să fim sănătoși, să jucăm fotbal, fiți siguri că vom da totul pe teren. Locul 12 nu e pentru Pandurii. E clar”, spune noul închizător al Pandurilor. Acesta consideră că Pandurii poate ajunge din nou acolo unde a fost, în partea de sus a clasamentului, însă lucrurile trebuie luate treptat: „Vreau să câștigăm cât mai multe meciuri, să ieșim din zona retrogradării și apoi să luăm pas cu pas fiecare meci. Să dea Dumnezeu să fie bine”, spune Pintilii.

Se poate şi mai mult de trei luni
Noul mariaj între Pandurii şi Pintilii este unul sub forma unui împrumut obţinut de echipa gorjeană în negocierile cu Al Hilal, echipa cu care se află sub contract jucătorul. Odată cu plecarea lui Laurenţiu Reghecampf de la echipa din Arabia Saudită este greu de crezut că arabii vor dori să-l readucă pe Mihai Pintilii la echipă, mai ales că au existat nemulţumiri ale acestora în legătură cu randamentul jucătorului, aşa că Pandurii ia în calcul şi varianta unei prelungiri a înţelegerii cu Mihai Pintilii. „Sincer, mă gândesc că Mihai Pintilii ar putea rămâne şi din vară la Pandurii. Cred că şi el şi-ar dori asta. Contează foarte mult şi ceea ce vom reuşi noi în acest retur”, a mărturisit Edi Iordănescu. Este evident că în cazul în care Pandurii va reuşi un retur de campionat pe măsura valorii lotului, echipa gorjeană poate emite pretenţii la o prezenţă în Europa League, în condiţiile în care mai multe echipe din Liga 1 sunt în insolvenţă şi nu vor putea evolua în competiţiile europene, iar cu o astfel de performanţă, atât Mihai Pintilii cât şi Eric de Oliveira ar putea continua la Pandurii, şansa unor astfel de jocuri cu expunere fiind demnă de luat în calcul.

Vrea şi Cupa Ligii
Mihai Pintilii este un jucător împlinit în campionatul intern, acolo unde a câştigat cu Steaua două campionate şi o Cupă a României. Mijlocaşul gorjenilor nu are însă în palmares şi o Cupă a Ligii, aceasta refiind introdusă în calendar de LPF după o pauză foarte lungă. Tocmai de aceea, Pintilii vrea şi acest trofeu şi spune că va face tot posibilul să-l obţină cu Pandurii: „Vrem să câștigăm, să ajungem în finală, să câștigăm și finala. Este important să nu luăm gol și putem lua o opțiune serioasă la calificare. Meciul cu Dinamo e un meci important, dar jucăm acasă, trebuie să-l câștigăm”, a declarat Pintilii. Acesta spune că nu cunoaşte prea bine adversarul, aşa cum nici pe Pandurii nu a mai văzut-o evoluând în acest sezon, însă ştie că echipa gorjeană trebuie să câştige meciul de astăzi: „Nu am văzut Dinamo cum joacă, nici Pandurii nu am văzut cum joacă. E greu să dau un pronostic, însă îmi doresc să câștigăm”, a mai declarat mijlocașul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here