Revin absenții la Vaslui

339

Pandurii va juca sâmbătă primul meci în deplasare după revenirea lui Petre Grigoraș, o partidă în care tehnicianul va avea la dispoziție și jucători care au fost fie suspendați, fie accidentați în partida cu Poli Timișoara.

Nicoară, Erico sau Breeveld au fost trei dintre jucătorii pe care, probabil, Grigoraș i-ar fi introdus în prima echipă contra Timișoarei, însă nu a putut să o facă din diferite cauze. Nicoară s-a accidentat, iar Erico și Breeveld și-au efectuat etapele de suspendare, însă în meciul care urmează, Grigoraș se poate baza pe cei trei, fapt care va duce la o schimbare destul de importantă în garnitura de start. Oricum, așa cum Grigoraș a anunțat, la Pandurii s-a ajuns la perioada de evaluare a jucătorilor, așa că până la final este de așteptat să-i vedem, pe rând, titulari pe toți cei 23 de jucători rămași, fiecare urmând a primi șansa de a-și demonstra utilitatea.

A găsit o echipă de deplasare
Grigoraș își obișnuise suporterii cu victorii pe teren propriu și cu rezultate mai puțin spectaculoase în deplasare, însă acum a găsit la Târgu Jiu o echipă croită după un alt tipar: „E o diferenţă mare de tot între ce ştiam şi ce am găsit. Nu ştiu dacă e şi de valoarea, dar e diferenţă mare între ideea de joc pe care am lăsat-o şi ce am găsit. Şi noi pierdeam, făceam şi noi egal ba cu Severin, ba cu Mediaş, ne-a bătut Astra şi Vaslui. Per total aici se câştiga greu, aveam o linişte pe evoluţia echipei. Acum a dispărut acea siguranţă, parcă îţi vine să joci mai mult prin deplasare”, a comentat antrenorul Pandurilor.

O treime din echipă la final de contract
Mai mulți jucători din actualul lot al Pandurilor vor încheia contractele cu echipa gorjeană la finele actualei stagiuni. „Sunt circa șapte jucători care își încheie înțelegerile cu noi în această vară. Cu unii vom prelungi, cu alții vom ajunge la final de colaborare, în funcție și de deciziile pe care le va lua antrenorul Petre Grigoraș. Sunt sigur că toți și-ar dori să rămână pentru că aici au întâlnit un cadru favorabil, a fost stabilitate financiară, însă nu toți vor rămâne. La unii dintre ei este vorba de niște opțiuni de prelungire pe care putem sau nu să le activăm. Am activat-o la Shamsin, care e un jucător interesant, tânăr, care mai poate crește, și foarte probabil le vom activa și în ceea ce-i privește pe frații Erico și Elton da Silva”, a declarat Eugen Pîrvulescu. Acesta a mărturisit că pentru a păstra acești jucători se vor plăti sume destul de mici, cea mai mare sumă prevăzută pentru activarea clauzei de prelungire fiind cea a lui dos Santos, undeva în jurul a 300.000 de euro.

Nu lipsa lui Eric e problema
Față de echipa cu care Pandurii încheia sezonul de toamnă, gorjenilor le lipsește un singur jucător, e drept, Eric fiind în prima parte a campionatului inima echipei. Totuși, Grigoraș nu poate admite că un singur jucător poate deregla atât de mult un mecanism: „Nu cred că o echipă stă într-un jucător. Va trebui să analizăm. S-au făcut multe schimbări la nivelul lotului. Trebuie să vedem care este cauza blazării şi a lipsei de idei. Avem un joc greoi, din multe atingeri. Sunt multe de rezolvat”, a concluzionat Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here