„Revelionul” pensionarilor din Tismana – Sponsorizaţi de Nelu Gruescu şi ajutaţi de Primărie, oamenii s-au simţit minunat!

382

Liga sau Asociaţia pensionarilor din oraşul Tismana are bunul obicei de a organiza ba excursii la mănăstiri, precum acelea la Mănăstirea Prislop unde se află mormântul Sfântului Ardealului – Părintele Arsenie Boca, la salinele Ocnele Mari din Vâlcea ori la Turda, la Vişina sau Vodiţa, dar şi la salba de mănăstiri vâlcene. De astă dată s-au întâlnit pentru a petrece în chip plăcut câteva ore împreună, ca şi cum ar fi participat la un „revelion” numai al lor.

Vremea le era potrivnică, ninsorile şi gerul neocolind oraşul Tismana şi împrejurimile. Mai ales că locul ales se află dincolo de Mănăstirea Tismana, undeva pe stânga, după ce se trece râul Tismana, la restaurantul fostului hotel al Hidroconstrucţia SA, actualul Hostel Tismana ce a intrat în proprietatea Mănăstirii Tismana, cu vreo trei patru ani în urmă. Şi care hostel, numit astfel din cauză că are camere şi mai mici şi mai mari, este bine îngrijit şi foarte frumos gospodărit.
Ei bine, accesul pensionarilor tismăneni, dar şi al celor din satele aparţinătoare oraşului Tismana, cum este  Pocruia de pildă, le-a fost uşurat de sprijinul primit din partea Primăriei şi a Consiliului Local ale revelionul pensionarilor (3)oraşului Tismana care le-a pus la dispoziţie un microbuz, din acelea şcolare, şi pentru dus şi pentru întoarcerea acasă a celor 37 de pensionari prezenţi la petrecere. Masa a fost destul de simplă, ca să nu-i bage prea tare la cheltuială, iar prăjiturile le-au făcut în casă priceputele gospodine.
Sufletul şi organizatoarea principală a acestui hai să-i zicem mic „revelion al pensionarilor a fost, la fel ca şi la excursiile de care-am pomenit mai sus, inimoasa Rodica Neamţu. Firesc, ajutată şi de alţi pensionari dintre care un bărbat al cărui nume îmi scapă era numit „trezorierul”. Domniei sale i s-au înmânat şi banii primiţi de Rodica Neamţu de la binefăcătorul Nelu Gruescu, funcţionar ce lucrează la Serviciul Evidenţa Populaţiei de pe lângă Prefectura Gorj.
Cu aceşti bani daţi ca sponsorizare a manifestării de generosul domn Nelu Gruescu s-au plătit „lăutarii”. Am scris lăutari în ghilimele, întrucât cheltuiala cu nişte lăutari adevăraţi precum cei din Pârâul de Pripor ar fi costat mult mai mult. Aşa că a cântat orchestra „Sorineii”, formată din doi fraţi cu numele Căpriţă, din Sohodol. Unul cânta la o micuţă pianină electronică, iar celălalt la instrumente de suflat: fluier şi clarinet. Suficient ca să le acompanieze pe solistele de muzică populară Rodica Ivaşcu, Andra Popescu şi Simona Voiciu.
Pensionarii s-au încins la hore şi sârbe până târziu în noapte, distrându-se de minune. Cum se spune mai nou, pensionarii au „socializat”, stând la taclale, intrând la hore şi sârbe de parcă-şi trăiau o a doua tinereţe. Că tinereţe spirituală au dovedit că au cu prisosinţă. În sala restaurantului, ca şi la recepţia Hostelului Tismana funcţionau şi două televizoare: Dar cine să aibă chef a se uita la ele?
Ion Predoșanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here