Revelionul Lăutarilor, la zece zile după Anul Nou

287

lautari (3)Peste o sută de artişti, cântăreţi de muzică uşoară şi populară atât din Gorj cât şi din încă două judeţe ale ţării, şi-au dat ieri întâlnire la Târgu-Jiu pentru a petrece împreună trecerea în noul an. ,,Revelionul Lăutarilor” cum a primit denumirea acest eveniment, aflat la al doilea an de desfăşurare, s-a organizat special pentru

artiştii care în noaptea dintre ani sunt la muncă, cântând pentru petrecăreţii aflaţi de Revelion în restaurante sau localuri.

lautari (1)Revelionul pentru artişti s-a organizat ieri ca la carte într-un restaurant de renume din Târgu-Jiu. Însoţiţi de soţi, soţii sau iubiţi, cântăreţii au încins o petrecere de Revelion ca la carte. Nu au lipsit preparatele speciale, tortul, artificiile şi nici măcar şampania. Chiar şi un brad împodobit a fost pus lângă ringul de dans unde artiştii au jucat până la ziuă.

Vineri, încă un Revelion

lautari (2)Unul dintre lăutari a fost cu ideea de a organiza această petrecere, iar toată lumea a acceptat cu veselie, cu atât mai mult cu cât toţi dintre ei au muncit de Revelion, aşa cum fac de ani buni încoace. “Petrecere mare în această seară. Este al doilea an când facem acest Revelion. Noi spunem că este Revelionul Artiştilor Gorjeni. O să facă vineri şi colegii de la Doina Gorjului o astfel de petrecere. Noi toţi suntem artişti, indiferent lautaricât de mari sau mici suntem, important este să ne simţim bine. Facem Revelionul acum deoarece în noaptea dintre ani noi lucrăm. Dacă lumea ne cere noi acceptăm deoarece va veni o zi când noi nu o să mai putem să cântăm. Acum ne distrăm pe cinste aici iar vineri o să ne distrăm cu artiştii profesionişti”, a declarat Aurel Blondea, dirijorul de la “Doina Gorjului”, prezent ieri, alături de prietenii săi, la restaurantul din municipiu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here