Revelion în an pandemic pentru gorjeni! Fără petreceri, întâlniri cu rudele și cu interdicția părăsirii locuințelor în timpul nopții

2116

Anul Nou bate la ușă, iar planurile gorjenilor de petrece au fost complet date peste cap ca urmare a măsurile adoptate de guvernanți cu privire la evoluția pandemiei provocate de noul coronavirus. Oamenii vor trebui să își îndrepte privirile spre familie în noaptea dintre ani, să evite aglomerațiile, să uite celebrele petreceri, dar să aibă în vedere și măsurile de protecție sanitară, precum și să respecte interdicția de circulație în intervalul orar 23:00-05:00.

Ne mai despart circa două zile de trecerea în noul an, însă, de această dată, evenimentele de Revelion vor fi adaptate și de către gorjeni la măsurile impuse la nivel național pentru combaterea și prevenirea cazurilor de COVID-19. Pandemia provocată de noul coronavirus își face simțită prezența și prin măsuri dure cu privire la petrecerile bine știute de Anul Nou care se întindeau până în zori, de multe ori chiar cu sute de participanți.

Reprezentanții Prefecturii Gorj amintesc gorjenilor faptul că măsurile impuse de hotărârea de Guvern care prevede prelungirea stării de alertă rămân în picioare și în noaptea de Revelion, noaptea cu pricina urmând să fie una ”normală”, la fel ca în ultimele luni. ”De Revelion se mențin toate măsurile prevăzute în hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă pe teritoriul României. Practic, se interzice circulația în intervalul orar 23:00-05:00, sunt interzise evenimentele în restaurante și alte unități de profil. Le recomandăm gorjenilor să respecte măsurile de protecție sanitară, să evite zonele aglomerate, să limiteze interacționarea în noaptea de Revelion cu alte persoane, și să nu uite de folosirea materialelor de dezinfecție”, a declarat Virgil Drăgușin, subprefectul județului Gorj.

Efective sporite de polițiști, la datorie

În zilele premergătoare Anului Nou, dar și pe 1 ianuarie, polițiștii gorjeni vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier. De asemenea, forțele de ordine  vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Zilnic, sute de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de la investigaţii criminale, de la investigare a criminalității economice, de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, de la transporturi, luptători de la acțiuni speciale și din cadrul altor structuri se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

”În fiecare zi, polițiști rutieri vor acţiona pe raza întregului județ, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa zilnic cu aparate radar. Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, vă rugăm să respectați toate normele de protecție sanitară și să evitați deplasările în locurile publice care nu sunt necesare. Avem și câteva recomandări pentru conducătorii auto: – Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule; – Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase; – Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România; – Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.