Revanșă pentru Europa

297

Pandurii a pierdut o participare în Europa League în acest sezon tocmai în meciul cu CFR Cluj din returul campionatului trecut, când ardelenii au câștigat la Târgu Jiu cu 1-0, cu un gol marcat în prelungiri.

CFR Cluj vine la Târgu Jiu pentru meciul cu Pandurii după o deplasare în Europa League, la Minsk, însă lucrurile puteau fi exact invers dacă meciul din primăvară dintre cele două echipe se termina la egalitate. Cum nu antrena atunci Pandurii, Grigoraș nu se gândește la revanșă, așa cum nu vrea nici răzbunare după ce a fost dat afară de ardeleni la jumătatea campionatului trecut: “Nu dedic victorii lui Moş Ion Roată sau Tudor Vladimirescu. Nu am de luat nicio revanşă. De la orice echipă de la care am plecat nu am discutat despre conducători sau motivele pentru care am plecat. Sunt locuri unde am antrenat, unde am lucrat cu nişte oameni, am câştigat nişte bani, rămânem într-o relaţie. Nu am de luat nicio revanşă. Dacă vom câştiga e un debut cu dreptul şi ne vom bucura pentru noi. Atât!”, a ținut să precizeze antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraș.

CFR, o provocare pentru Pandurii
Meciul cu CFR Cluj, o echipă ce participă în cupele europene, cu pretenții în acest sezon, nu pică tocmai bine pentru gorjeni chiar la debutul lor la Târgu Jiu. Antrenorul Petre Grigoraș crede că echipa sa încă nu este bine sudată, nu are ritmul pe care l-ar dori și încă se teme de stigmatul punctelor pierdute pe teren propriu de Pandurii în sezonul trecut: “Ne va fi mai greu în acest început, nu am avut un ritm bun de joc, iar etapa de acum face parte din acele meciuri în care am cerut puţină clemenţă vizavi de jocul echipei. Sper ca dorinţa, ambiţia lor, evoluţia pe teren propriu să ne facă mai puternici şi să începem campionatul pe teren propriu cu o victorie. După cum ştiţi anul trecut, în retur, nu am reuşit decât o victorie pe teren propriu în campionatul trecut, şi atunci în ultima etapă cu ultima clasată. Pentru noi este un test, o provocare”, spune Grigoraș.

Nu mizează pe oboseala clujenilor
Pandurii vrea toate cele trei puncte din partida cu CFR Cluj, o echipă care va veni la Târgu Jiu după un meci greu în cupele europene pe care l-a susținut la Minsk, însă Grigoraș spune că nu va pregăti meciul cu gândul că adversarul va fi unul sleit de puteri: “Am toate extrasele echipelor. CFR şi-a găsit cadenţa, ritmul, e o echipă periculoasă. Vedem duminică unde suntem şi noi. Nu facem greşeala să-i considerăm obosiţi, că joacă în Europa League. Vor veni cu un charter la Craiova, apoi vor ajunge aici, vor sta în cantonament şi vor trata serios campionatul, nu doar meciurile din Europa League. Ei vin cu avionul şi în 3 ore sunt la Târgu-Jiu. Eu aş vrea să ne calificăm în Europa, să jucăm la 3 zile şi nu invoc starea de oboseală. Dacă ajungi să joci acolo eşti puternic. Pandurii, anul trecut după fiecare meci de cupe europene, a câştigat. Anul trecut, când eu eram la Cluj, parcă veneau de la Dnepr şi au făcut 1-1 şi erau gata gata să ne bată”, spune tehnicianul Pandurilor.

Fără Erico, dar cu Elton
În perioada în care Pandurii își pregătea achizițiile, Grigoraș a insistat pentru prelungirea înțelegerii cu Elton da Silva și spunea atunci că îl dorește și din perspectiva jocului pe care-l poate face ca fundaș central. Din păcate, nici nu se gândea antrenorul gorjenilor cât de repede va trebui Elton să-și probeze aceste calități. Erico s-a accidentat la Craiova și va lipsi o perioadă destul de lungă, iar Grigoraș mizează acum pe serviciile lui Elton în centrul defensivei: “În apărare voi face improvizaţie, e greu să forţez cu doi copii, Pârvulescu şi Negrescu. Am încredere în ei, dar nu e momentul să risc cu ei acum.
Voi improviza şi e posibil ca lucrurile să nu meargă aşa cum vrem, dar am încredere în jucătorii care îi vom introduce. Echipa va arăta mai bine de la meci la meci”, explică Grigoraș. Acesta are și motive de bucurie după ce Breeveld și Matulevicius și-au reluat antrenamentele cot la cot cu ceilalți jucători, așa că ei vor putea evolua în meciul cu CFR Cluj, poate chiar din postura de titulari.

Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj
Stadion “Municipal”, Târgu Jiu, duminică, ora 21:00
Televizare: Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Christou, Elton, Momcilovic – Nistor, Anton, Răduț – Iorga, Matulevicius, Gezim. Antrenor: Petre Grigoraș.
CFR: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruț, Fl. Costea – Tade. Antrenor: Vasile Miriuță
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here