Reunirea de la Pandurii a venit cu noi negocieri salariale!

421

Jucătorii Pandurilor au fost prezenţi, luni, la primul apel în vederea sezonului 2017/2018. Deşi echipa nu are încă un antrenor principal, nu ştie în ce ligă va evolua, iar întrebările legate de finanţare sunt tot mai multe, fotbaliştii şi-au făcut apariţia la Centrul de Copii şi Juniori. Printre primii sosiţi au fost veteranul Răzvan Stanca, Rodemis Trifu şi Samson Nwabueze. La adunare s-au prezentat şi fotbalişti tineri din pepiniera Pandurilor, cei care în 2016 câştigau Cupa României la categoria U17. De la întâlnirea cu sportivii nu a lipsit omul ce coordonează activitatea Pandurilor, Marin Condescu. Principalul creditor al clubului a declarat că lotul va fi definitivat în perioada următoare. “Analizăm ce jucători termină contractul la sfârşitul lunii şi dacă mai au ceva de primit de la club. Antrenorul care va veni, va spune dacă vom continua cu unii dintre ei. Sunt jucători cărora li se sfârşeşte negocierea salarială la 30 iunie, dar au contracte cu noi, până în 2018, 2019, 2020. Cu echipa stăm foarte bine, trebuie să vedem, după răspunsul pe care îl vom primi, dacă, în ciuda şanselor mici pe care le avem, vom evolua în prima ligă, sau ce ne trebuie pentru liga a doua ca să atacăm promovarea. Noul antrenor va fi numit în perioada următoare. Ne bazăm pe 22 de jucători, şi aici vorbim numai de fotbaliştii de la prima echipă. Sunt mulţi jucători care vor să rămână, depinde ce le oferim şi ce va vrea viitorul antrenor. M-am întâlnit şi cu antrenorii de la grupa 1998-1999 şi am văzut ce jucători ar putea să fie integraţi în echipă. Am luat şi de acolo 3-4 jucători”, a spus Marin Condescu. Adrian Falub şi Eugen Neagoe sunt oamenii cu care s-ar negocia preluarea echipei. Întrebat cine ar putea plăti datoriile Pandurilor, fostul şef al Consiliului de Administraţie a declarat că se bazează şi pe “patrimoniul” clubului. “Vom aduce antrenor care să antreneze pentru Liga 1, iar obiectivul este promovarea, nu există alt obiectiv. Bineînţeles că totul depinde de resursele financiare. Ceea ce are acum Pandurii Târgu Jiu, ca şi patrimoniu de valorificat, nu poate să îl aibă nicio altă echipă. Depinde numai de administratorul judiciar să termine cu inventarierea bunurilor şi să scoată la vânzare tot ce are Pandurii Târgu Jiu la ora actuală ca şi potenţial de a aduce resurse financiare. Avem aceleaşi garanţii pe care le-am avut şi în iarnă, nu ne dădea nimeni nicio şansă şi am terminat cu 27 de puncte. Dacă aveam şi punctele care ni s-au luat abuziv, lucrurile erau în regulă, dar ne pregătim pentru liga a doua, ca să promovăm la anul. Bani vor veni, o să vedem cine se implică”.

Fuziunea cu Juventus, o invenţie?
În ciuda faptului că mai multe ziare din presa locală şi centrală au scris de o iminentă fuziune între Juventus Bucureşti şi Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu a declarat că nu se poate pune problema de aşa ceva. Fostul şef din minerit i-a îndemnat pe suporteri să rămână alături de panduri şi în Liga a doua, asta deşi sunt speranţe că Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da “rejudecare pe fond” la Comisia de recurs în cazul punctelor pierdute după episodul de la Târgu Mureş. “Noi ţinem Pandurii Târgu Jiu, nu facem niciun fel de aranjament cu Juventus Bucureşti. Nu am împuternicirea să vorbesc despre această echipă, dar nu cred că este, în momentul actual, ceva care să fie fezabil. Suporterilor le spun să fie alături de noi şi în Divizia B, nu este sfârşitul lumii că jucăm un an aici. Dacă vom avea noroc să urcăm în Divizia A, îi aştept lângă noi, dar cred că ne vom întâlni pe acest stadion după 1 ianuarie. Până atunci, jucăm la Motru în Divizia B”, a precizat Condescu.

Răducan şi Ciurel, luaţi în vizor!
Faptul că Narcis Răducan a ocupat “ilegal” funcţia de preşedinte al Pandurilor, “girat” de fostul manager CEO, Laurenţiu Ciurel, va determina noi acţiuni în instanţă ale actualei conduceri. Rămâne de văzut dacă această decizie va influenţa activitatea Pandurilor în perioada următoare, pentru că deja clubul a câştigat procese cu jucătorii care aveau bani de luat în urma “cesiunilor” semnate în numele clubului de fostul preşedinte. “Noi le-am spus, încă din 2015, tuturor celor care au venit aici, că trebuie să respecte anumite reguli. Instanţa a constatat lucrul acesta şi urmează alţi paşi. Se anulează toate documentele semnate de cel care a fost într-o funcţie deţinută ilegal, iar cel care a negociat fără să aibă mandatul AGA, pentru că nu există un proces verbal care să fi mandatat pe cineva să negocieze acest contract cu preşedintele, va suferi consecinţele”, a afirmat Condescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here