Reumaticii și hipertensivii resimt efectele diferențelor de temperatură

341

În ultima perioadă, tot mai multe persoane au început să resimtă efectele schimbărilor bruşte ale condiţiilor atmosferice. Diferenţele mari dintre temperaturile nocturne şi cele diurne i-au afectat pe reumatici, hipertensivi şi pe cei care suferă de gută. Și copiii sunt afectați de aceste condiții atmosferice, mulți dintre ei fiind diagnosticați cu viroze.

Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic suntem doar la începutul primăverii, oscilațiile de temperatură au fost destul de mari, iar în următoarele zile vor fi chiar mai mari după cum confirmă meteorologii. Diferenţele notabile dintre temperaturile nocturne şi cele diurne au efecte negative asupra noastră. Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, oamenii se simt obosiţi, iritaţi, slăbiţi şi agitaţi. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta. „Sunt schimbări destul de mari şi sunt resimţite mai ales de hipertensivi, reumatici şi cei cu gută. Au apărut şi foarte multe viroze, copiii fiind și ei afectați în această perioadă”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.

Victimele schimbărilor vremii
Vârstnicii, dar şi copiii, sunt cei mai afectaţi de aceste schimbări bruşte de temperatură. Diminețile și serile sunt foarte reci, iar în timpul zilei cresc temperaturile destul de mult; atunci când vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care, pe o asemenea vreme, acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea.

În această perioadă, bolnavilor cronici li se recomandă să-şi ia tratamentele exact cum le-au prescris medicii curanţi şi să respecte regimul alimentar recomandat de specialişti.
M.S.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here