Reținuți pentru viol

258

Doi tineri de 19 și 28 de ani au primit, ieri dimineață, ordonanță de reținere pentru 24 de ore, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost implicați într-un viol pe care, evident, ei nu îl recunosc. Victima lor este o minoră de 17 ani din Logrești, care ar fi fost bătută și urcată cu forța într-o mașină pentru a fi dusă la casa din Vâlcea a unuia dintre indivizi, după cum spun cei care o cunosc pe fată.
Mai mult, cu puțin timp înainte de a o abuza pe minoră, tinerii au mai lovit-o pe o vecină de-a acesteia de 20 de ani, care, la rândul său, a depus plângere la Poliție, cerând pedepsirea agresorilor.
Surse din anchetă spun că minora de 17 ani ar fi fost prietenă cu un tânăr din Dolj, care ar fi convins-o să meargă împreună cu el și cu amicii săi la casa din Vâlcea a unuia dintre aceștia, acolo fata fiind obligată să întrețină relații intime împotriva voinței ei. Chiar dacă s-a opus și a spus că dorește să fie lăsată în pace și să meargă acasă, minora a vorbit la pereți, pentru câteva ore ea fiind sechestrată în casa în care a fost supusă la perversiuni sexuale. După ce a ajuns acasă, indivizii i-au cerut să nu spună nimic nimănui, dar mama sa a aflat despre cele întâmplate și, disperată, femeia a sunat Poliția, fiind deschisă o anchetă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, spune că primele cercetări au dus la identificarea și reținerea a doi tineri, cel de-al treilea, considerat prietenul fetei, nefiind reclamat de aceasta și, ca urmare, el a rămas în libertate, fiind martor în dosar.
Aseară, ei urmau să fie prezentați unei instanțe cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, cei doi fiind acuzați de viol și lipsire ilegală de libertate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here