Reţinuţi pentru furt de componente ale vagoanelor de transport-marfă

122

Cinci bărbaţi din Gorj, suspecţi de comiterea mai multor furturi de componente ale vagoanelor de transport marfă, au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant. Prejudiciul creat este de 96.200 de lei.

În noaptea de 4 spre 5 iulie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, au prins în flagrant cinci bărbaţi, din Gorj, în timp ce ofereau spre vânzare, în pădurea de lângă oraşul Strehaia, şase distribuitoare de aer sustrase de la vagoanele de marfă ce asigură transportul în bazinului carbonifer Motru.
Cei cinci sunt suspectaţi că, în perioada iunie – iulie a.c., ar fi săvârşit alte două furturi de componente de la vagoane de transport cărbune staţionate în triajele Motru şi Drobeta-Turnu Severin.
Printre componentele de la vagoane sustrase se află şi distribuitoare de aer de la sistemul de frânare fără care vagoanele de transport cărbune nu mai pot funcţiona.
Suspecţii au fost reţinuţi, şi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Motru, cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here