Reținuți după ce și-au schimbat declarațiile

342

Doi tineri de 18 și 22 de ani, din Târgu-Jiu, au ajuns miercuri seară în arest, fiind acuzați de comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale susțin că suspecții au sesizat faptul că au fost tâlhăriți, în luna aprilie, în timp ce se aflau într-o mașină de taxi, după care și-ar fi schimbat declarațiile.
”În sarcina acestora s-a reţinut că, la data de 10 octombrie, cu ocazia audierii în calitate de persoane vătămate, într-un alt dosar penal, instrumentat de Judecătoria Târgu-Jiu, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, au declarat aspecte ce sunt în neconcordanţă evidentă cu aspectele declarate în faza urmăririi penale, cu privire la împrejurări esenţiale ale cauzei, având drept scop favorizarea inculpatului, în sensul de a evita tragerea la răspundere penală a acestuia pentru două infracţiuni de tâlhărie, care fac obiectul judecăţii.
Cei în cauză, la data de 23 aprilie, au sesizat organele de poliție cu privire la faptul că, în timp ce se deplasau pe ruta Ţicleni –Târgu-Jiu, într-un autoturism tip taxi, ar fi fost agresaţi fizic şi, sub ameninţarea cu acte de violenţă, au fost deposedaţi de telefoanele mobile de către un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Motru. Acesta, la data respectivă, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și tâlhărie calificată, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă prin ordonanță, fiind dispusă față de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Suspecții au fost prezentați, ieri, din nou în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru noi audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here