Reținut după ce a incendiat patru clăi

319

Un bărbat de 42 de ani, din comuna Bumbești-Pițic, a ajuns, vineri dimineața, în arestul Poliției Gorj, după ce i-ar fi incendiat clăile directorului unei librării din Târgu-Jiu. Bărbatul din comuna Stănești a sunat, joi, la 112, anunțând că a izbucnit un incendiu.
„La faţa locului s-a deplasat patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, ocazie cu care s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit la trei clăi de lucernă şi o claie de fân, care se aflau pe terenul extravilan al unui bărbat de 66 de ani, din localitate.
Incendiul a fost localizat şi stins de lucrătorii din cadrul ISU Gorj, nefiind puse în pericol alte clădiri, bunuri sau înregistrate victime omeneşti.
În incendiu au fost distruse în totalitate cele patru clăi, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5000 de lei.
Echipa operativă constituită la nivelul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu a efectuat cercetarea la fața locului, ocazie cu care persoana vătămată a formulat plângere împotriva unui bărbat de 42 de ani, din comuna Bumbeşti-Piţic, bănuindu-l pentru fapta de distrugere prin incendiere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
La data de 20 octombrie, în urma continuării cercetărilor de către lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale și Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, a fost probată activitatea infracțională a bărbatului, de 42 de ani.
Față de acesta a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj. Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here