Ingrediente necesare:
1-2 vinete
2-3 roşii
2 ardei graşi
1-2 dovlecei mici
100 g ciuperci albe
ulei pentru prăjit, ulei de măsline, oţet balsamic, sare, busuioc
opţional: 1 căţel de usturoi
Modul de preparare:
Vinetele se spală, se taie felii de 1 cm grosime, se presară cu sare şi se lasă să stea 15 minute. Apoi se spală cu apă, se scurg şi se călesc 1 minut în ulei, pe fiecare parte. Roşiile se opăresc sau se pun câteva minute pe grătar şi se curăţă de coajă, apoi se taie rondele. Ardeii se coc şi se curăţă de coajă şi de seminţe, apoi se rup fâşii. Dovleceii şi ciupercile se taie felii şi se prăjesc puţin pe fiecare parte, sau se ţin câteva minute pe grătar. Vinetele şi restul legumelor se pun într-un castron de salată, se adaugă oţet balsamic şi sare. Se serveşte rece, presărată cu frunze de busuioc, tocate.