Reţeta zilei – Conopidă natur gratinată cu usturoi

86

Ingrediente:

1 conopida (1-1,2 kg), 50 ml ulei, 7-8 căţei de usturoi, câteva fire pătrunjel sau mărar, sare, piper, condimente pentru friptură

Mod de preparare:
Se rupe conopida bucheţele, se spală, se zvântă şi se pune la prăjit într-o tigaie antiaderentă în uleiul încins. Se prăjeşte bine pe toate părţile aproximativ 15 minute până devine aurie şi se înmoaie, se condimentează şi se adaugă usturoiul tăiat feliuţe subţiri. După 2 minute scoateţi-o din tigaie, garnisiţi cu verdeaţă iar cine doreşte cu feliuţe de ardei peperoni.
Se serveşte ca atare, cu mujdei sau sos de usturoi şi ca garnitură la fripturi sau rasol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here