Reţeta săptămânii – Turn de napolitane cu îngheţată şi căpşune

1264

Ingrediente
Pentru aluat:
•100 g margarină Rama Maestro
•50 g de zahăr
•1 pachet zahăr vanilinat
•1 vârf de cuţit de sare
•½ sticlă de esenţă de migdale
•3 ouă
•200 g făină
•250 ml lapte
•puţină margarină pentru forme

De asemenea:
•500 g căpşune
•1 caserolă (900 ml) de înghețată Carte D’Or Crema di Mascarpone
•zahăr pudră

Mod de preparare:
•Se separă ouăle şi se bat albuşurile spumă.
•Se freacă margarina cu zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de migdale.
•Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă.
•Se pune făina în ploaie peste, alternativ cu laptele şi se adaugă sarea.
•La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă.
•Se unge forma de napolitane cu puţină margarină Rama Maestro şi se pune aluatul în strat subţire.
•Sunt gata când sunt uşor rumenite şi se scot pe platou, se lasă să se răcească.
•Se spală căpşunele şi 250 g se taie bucăţele mici.
•Celelalte 250 g se pun în blender şi se obţine un sos, care se amestecă la mână cu îngheţata Carte D’Or Crema di Mascarpone, apoi se pune la congelat până se întăreşte.
•Se ia o napolitană, pe care se pun 3 cupe de îngheţată Carte D’Or Crema di Mascarpone deja amestecată cu sosul de căpşune, alternate cu bucăţi de căpşune.
•Se pune o altă napolitană peste, după care se pun din nou 3 cupe de îngheţată Carte D’Or Crema di Mascarpone alternate cu căpşune şi încă o napolitană peste.
•Se presară zahăr pudră peste turn şi se serveşte imediat.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.