Rețeta săptămânii – Tort Kinder fără coacere

3314

Ingrediente pentru crustă: 350 g biscuiți digestivi, 100 g unt cu 80% grăsime
Ingrediente pentru crema de vanilie: 4 gălbenuşuri, 150 gr zahăr vanilat, 550 ml lapte, 50 gr amidon, o fiolă esenţă de vanilie, 100 gr unt
Ingrediente pentru crema de ciocolată: 1 ou, 5 linguri zahăr, 100 ml lapte, 2 linguri cacaco neagră, 1 linguriță esență vanilie, 1 lingură esență rom, 300 gr unt cu 80% grăsime, 50 g finetti
Alte ingrediente: 250 ml smântână lichidă pentru frișcă, 10 ornamente decorative de ciocolată

Mod de preparare
Biscuiții se rup în bucăți mici și se pun la mărunțit într-un blender, apoi se transferă într-un bol. Untul se topește și se adaugă peste biscuiți, se amestecă bine apoi compoziția și se pune într-o formă rotundă cu pereții detașabili, cu diametrul de 25 cm. Se nivelează bine cu o lingură, se apasă ușor să fie perfectă baza tortului. Se pune la rece în frigider până se prepară cremele.

Crema de vanilie
Într-o oală se pune la încălzit laptele împreună cu esenţa de vanilie și se lasă până se încălzește, apoi se ia oala de pe foc. Separat gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul până se spumează. Se toarnă în fir subțire compoziția de ou peste laptele fierbinte și se amestecă ușor cu un tel. Compoziția de cremă se pune la fiert pe foc mic amestecând continuu, până se îngroaşă precum o budincă, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când este rece se adaugă untul ținut la temperatura camerei şi se mixează până se topeşte untul și se obține o cremă fină. Se acoperă crema cu o folie alimentară şi se lasă să se răcească.

Crema de ciocolată
Într-un vas se mixează oul cu zahărul, se adaugă laptele călduț și cacaua neagră. Compoziția se pune la fiert pe foc mic amestecând continuu să nu se lipească. Se lasă la fiert până dă în primul clocot. Când începe să se îngroașe se ia de pe foc și se lasă la răcit. Atunci când crema este ușor călduță se adaugă untul tăiat cubulețe și esențele. Se mai lasă circa 5 minute apoi se adaugă finetti și se mixează până se obține o compoziție fină și perfect omogenă.

Asamblarea tortului
Se scoate forma de tort cu crusta de la frigider și se adaugă peste ea crema de ciocolată, se nivelează bine și peste crema de ciocolată se pune crema de vanilie și se nivelează uniform. Se pune la rece circa 2 ore. După se scoate forma de la rece, se pune pe un platou, se îndepărtează pereții formei, se mixează frișca și se decorează tortul.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here