Rețeta săptămânii – Tort egiptean

1234

Ingrediente
6 ouă, 6 linguri de zahăr pudră, 3 ½ linguri de făină, 250 gr de nuci măcinate, 200 gr de unt, esenţă de vanilie, 350 ml de lapte, 200 ml de frişcă, 200 gr de zahăr tos

Mod de preparare
Se prepară foile una câte una. Pentru o foaie, se bat două albuşuri spumă, cu două linguri de zahăr pudră. Se amestecă jumătate de lingură de făină cu 50 gr de nuci măcinate, iar apoi se încorporează în albuşurile spumă. Compoziţia obţinută se întinde pe fundul unei tăvi (tapetată cu foaie de copt) cu pereţi detaşabili. Se bagă la cuptor aproximativ 20 de minute, până când se rumeneşte. Se repetă procedura pentru încă două foi. Când se bagă ultima foaie la cuptor, se începe să se prepare crema. Se amestecă gălbenuşurile de la cele şase ouă cu două linguri de făină şi cu şase linguri de zahăr. Se omogenizează, iar apoi se adaugă laptele treptat. Se pune pe foc şi se amestecă continuu până când se obţine o budincă. Se lasă să se răcească.Se prepară zahărul ars până când se răceşte budinca. Se topesc 200 gr de zahăr, pe foc, într-o cratiţă, iar apoi se întinde zahărul topit pe o tavă unsă cu puţin unt. Se lasă să se răcească, se dezlipeşte şi se zdrobeşte mărunt. Se bate frişca şi se amestecă cu zahărul ars. Pentru tortul egiptean preparat după reţeta originală, se bate untul cu mixerul, iar apoi se adaugă treptat din budinca răcită, fără să se oprească din mixat.

Asamblare
Se întinde o treime din crema de budincă şi jumătate din crema de zahăr ars peste prima foaie. Se repetă pentru următoarele două foi. Se întinde pe ultima foaie doar ultima treime din crema de budincă. Se foloseşte pentru ornat încă 200 ml de frişcă, separat faţă de ingredientele de la început. La final, tortul se pune câteva ore la frigider, înainte să fie servit.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here