Reţeta săptămânii – Tort cu nucă şi mascarpone

1182

Ingrediente
Blat:
-8 ouă, 150 g zahăr, 150 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 150 g nucă
Crema:
500 g brânză mascarpone, 200 g sos caramel, 400 g smântână lichidă pentru frişcă cu minimum 30% grăsime, 2 linguriţe gelatină granule
În plus:
100 g nucă măcinată, 150 g sos caramel, cremă de ciocolată sau nutella
Decor: nucă

Mod de preparare
Blat
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol, se mixează spumă albuşurile adăugând treptat zahărul până când se formează o bezea tare. Se pun gălbenuşurile pe rând, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se pune nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul de aproximativ 24 cm. Se toarnă compoziţia obţinută şi se coace blatul la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de aproximativ 35 – 40 minute.

Crema:
Se mixează smântâna lichidă adăugând treptat mascarpone şi sos caramel. Se pune gelatina la dizolvat în trei linguri de apă. Se lasă cât să se umfle, apoi se încălzeşte uşor, dar nu se fierbe amestecul. Se toarnă gelatina uşor călduţă în cremă, mixând până când se formează o cremă omogenă. Se secţionează blatul copt şi răcit pentru a obţine trei foi de blat. Se lasă 4-5 linguri de cremă deoparte, pentru a pune pe părţile laterale ale tortului, iar crema rămasă se împarte în două. Se distribuie uniform jumătate din cremă peste una dintre foile de blat şi se acoperă cu a doua foaie. Se întinde crema rămasă şi se aşează a treia foaie de blat. Deasupra se întinde uniform amestec de sos caramel şi nucă măcinată. Părţile laterale ale tortului se ung cu crema mascarpone pusă deoparte. Se decorează tortul cu miez de nucă. Înainte de a porţiona, tortul se lasă la frigider timp de câteva ore sau chiar peste noapte.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here