Ingrediente
Blat:
– 6 ouă
– 6 linguri de apă
– 6 linguri de ulei
– 6 linguri de zahăr
– 10 linguri de făină
– 1 praf de copt cu șofran
Crema:
– 400 gr ciocolată
– 400 ml frișcă
Mod de preparare
Blat:
Se bat albușurile spumă împreună cu apa și praful de copt, se adaugă apoi zahărul câte o lingură pe rând și se bate până se topește zahărul. Se adaugă apoi câte o lingură de ulei și apoi câte un gălbenuș mixând în continuare. Făina se încorporează amestecând ușor. Se coace blatul 10-12 minute la foc mediu în tava pătrată(40/40 cm). Se are grijă să nu se coacă prea mult pentru a nu se usca marginile. În caz că se întâmplă acest lucru, când se scoate tava din cuptor se taie foarte repede marginea uscată și apoi se răstoarnă foaia pe un prosop de bumbac umed și se rulează apoi foaia cu prosop cu tot. Se lasă să se răcească încet în bucătărie (nu într-un loc prea rece).
Crema:
Ciocolata mărunțită se pune într-o cratiță pe foc mic. Se adaugă și frișca și se lasă pe foc până se topește ciocolata, amestecând tot timpul ușor. Se are grijă ca frișca să nu înceapă să fiarbă. Se acoperă și se pune la rece 5-6 ore.Se mixează crema apoi până devine spumoasă.Se desface foaia de ruladă și se întinde apoi un strat uniform de cremă și se rulează foaia la loc. Se împachetează în folie alimentară și se pune la rece 2 ore. Se taie capetele ruladei care se vor folosi ca și „cioturi pe buturugă”. Se decorează la final rulada cu crema imitând scoarța de copac.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru