Rețeta săptămânii – Tartă cu căpșuni și ciocolată albă

292

Ingrediente
Pentru aluat:
-80 gr unt rece
-1 ou
-280 gr făină
-1 linguriță praf de copt
-60 gr zahăr
-1 linguriță extract de vanilie
-un praf de sare

Pentru umplutură:
-650 gr căpșuni
-7 linguri zahăr
-semințele de la 1/2 păstaie de vanilie
-1 lingură cu amidon
-30 gr ciocolată albă
Pentru cremă: spălăm căpșunile, le îndepărătăm codițele apoi le tăiem în 4-6 bucăți, depinde cât sunt de mari. Le punem într-o cratiță, presărăm zahărul, semințele de la păstaia de vanilie și le punem pe foc. Amestecăm în ele ușor și le lăsăm să fiarbă 15 minute. După acest timp dăm focul la mic, amidonul îl dizolvăm cu două linguri de apă, îl turnăm peste și învârtim. După 1-2 minute umplutura se va îngroșa, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Pentru aluat: într-un bol amestecăm făina, zahărul, sarea și praful de copt. Încorporăm oul, untul rece tăiat cubulețe și extractul de vanilie. Amestecăm bine cu mâna până obținem un aluat nisipos.
Tapetăm o tavă pentru tartă cu hârtie de copt, luăm 3/4 din aluat și îl presăm cu mâna în tavă. Turnăm umplutura peste, o nivelăm, apoi presărăm restul de aluat. Ciocolata o tăiem cubulețe și o punem deasupra. Introducem tarta în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, până când aluatul de deasupra devine auriu. După ce prăjitura s-a răcit complet, desfacem marginile formei detașabile, transferăm desertul pe o farfurie și tăiem în felii.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here