Rețeta săptămânii – Ruladă cu gem de afine

1651

Ingrediente
5 ouă, 110 g zahăr, 110 g făină, 1 păstaie vanilie, 1 vârf cuțit sare, 250 g gem de afine, 50 g ciocolată albă (pentru decor),fructe de pădure (pentru decor).

Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri și se pun în două vase separate. Se adaugă zahărul peste gălbenușuri și semințele păstăii de vanilie și se mixează până când se deschid la culoare și își dublează volumul. Se adaugă sarea peste albușuri și se mixează până când nu mai cad de pe paletele mixerului. Se adaugă, în 2-3 tranșe, gălbenușurile peste albușuri și se amestecă cu grijă, de jos în sus. Se cerne făina direct peste compoziția obținută. Se amestecă din nou, cu grijă, de jos în sus, până la omogenizare. Se tapetează o tavă cu puțin unt și hârtie de copt și se adaugă compoziția. Se nivelează cu grijă și se coace rulada în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10-12 minute. Se răstoarnă blatul de ruladă pe o hârtie de copt umedă și se îndepărtează cu grijă foaia de copt caldă. Se înfășoară cu grijă în hârtia de copt umedă, se strâng capetele și apoi se învelește ruloul într-un șervet de bumbac umed. Se lasă rulada să se răcească complet, apoi se elimină șervetul și hârtia de copt. Se unge suprafața ruladei cu gemul de afine și se rulează cu grijă. Se învelește rulada în folie de plastic alimentară și se pune în frigider pentru 30 de minute. Se ornează rulada cu ciocolată albă topită și fructe, afine și zmeură sau se pudrează cu zahăr vanilinat.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here