Rețeta săptămânii – Prăjitură vieneză

1493

Ingrediente: 7 gălbenușuri, 150 g zahăr, 120 ml apă, 2 linguri unt topit, 200 g făină,1 plic praf de copt, 2 linguri cacao.

Crema: 7 albușuri, 10 linguri zahăr, 2 pliculețe pudră budincă de vanilie, 600 ml lapte

Frișca: 400 ml smântână lichidă pentru frișcă, 2 pliculețe întăritor de frișcă de la Dr. Oetker, 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180° C. Într-un bol, se mixează spumă gălbenușurile cu zahărul.

Se adaugă untul topit și răcit și se continuă să se mixeze.

Se pune apa și se încorporează făina amestecată în prealabil cu cacaua și praful de copt.

Se toarnă aluatul într-o tavă cu dimensiunea 29 x 24 cm și se coace la cuptorul preîncălzit timp de 20 minute.

Între timp, se pregătește crema.

Se pun 400 ml de lapte într-o crăticioară, la fiert.

Se amestecă laptele rămas(200 ml) cu praful de budincă de vanilie. Se toarnă compoziția cu budinca în cratiță și se fierbe la foc mic, amestecând constant, pentru câteva minute.

Se mixează spumă albușurile cu zahărul până când vei obține o bezea tare. Se încorporează bezeaua de albușuri la crema de vanilie. Se întinde crema obținută peste blat și se pune la frigider timp de 15 minute.

Între timp, se prepară frișca.

Se mixează smântâna lichidă cu zahărul pudră, apoi se adaugă pudra întăritor.

Se distribuie uniform frișca peste cremă.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here