Rețeta săptămânii – Prăjitură Victoria cu nucă

2220

Ingrediente
Blat 1:
8 ouă, 1 vârf de cuțit sare, 8 linguri zahăr pudră, 4 linguri făină, 8 linguri nucă măcinată, 1 lingură fulgi de cocos
Blat 2:
6 albușuri, 10 linguri zahăr pudră, 150 gr nuci tăiate mărunt, 2 linguri de făină
Crema de vanilie:
5 gălbenușuri, 100 gr zahăr, 40 gr amidon alimentar,  1 linguriță esență de vanilie, 500 ml lapte,  200 gr unt
Crema de brânză:
300 gr cremă de brânză philadelphia, 150 gr zahăr pudră
Decor
fulgi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare
Blat 1
Se separă gălbenușurile de albușuri. Se bat albușurile spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Se adaugă peste bezea gălbenușurile, fulgii de cocos, nuca măcinată, făina și se omogenizează compoziția. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt (37/27 cm). Se coace blatul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 30 de minute. După ce blatul s-a răcit se taie în două, ca să avem două foi.
Blat 2
Se bat albușurile împreună cu zahărul până se obține o bezea. Se adaugă făina, nucile și se omogenizează bine. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie și se coace blatul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 25 de minute, până când bezeaua devine aurie.
Crema
Se diluează amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Se pune restul de lapte la fiert, se pune în lapte esența de vanilie. Între timp se amestecă energic gălbenușurile cu zahărul până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec se adaugă amidonul dizolvat și se amestecă bine. Se ia laptele de pe foc, se lasă să se răcească puțin și se toarnă laptele călduț peste gălbenușuri în fir subțire amestecând continuu. Se pune compoziția obținuată înapoi pe foc, se lasă la foc mediu și se amestecă continuu până se îngroașă crema. Când crema este gata se pune într-un bol, se acoperă cu folie de plastic și se lasă să se răcească. Când crema este rece se adaugă untul de la temperatura camerei și se mixează.
Crema de brânză
Se pun în bolul mixerului toate ingredientele și se bat pentru aproximativ 3 minute.

Asamblare
Se pune o foaie din blatul tăiat în două, un strat de cremă, blatul de bezea, un strat de cremă și cealaltă parte de blat. Se întinde crema de brânză peste prăjitură și se răzuiește ciocolată. Se lasă prăjitura peste noapte la frigider sau cel puțin 3 ore înainte de a fi consumată.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here