Rețeta săptămânii – Prăjitură pufoasă cu cireșe

1584

Ingrediente:
250 g zahăr, 125 ml lapte, 125 ml ulei, 250 g făină, 1 linguriță esenţă de vanilie, 1 linguriță praf de copt, 300 g cireșe, zahăr pudră.

Mod de preparare
Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topeşte, se adaugă uleiul şi laptele, apoi făina şi praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie.Se toarnă aluatul astfel obţinut într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Cireșele spălate şi curăţate de sâmburi se taie în două şi se pun pe un şervet de hârtie, după care se aşază peste aluat. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, pentru circa 20 de minute. Se face testul cu scobitoarea şi, dacă este copt, se scoate şi se lasă la răcit.Când e rece, se pudrează cu zahăr praf.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.