Rețeta săptămânii – Prăjitura Picnic

5214

Ingrediente
Pentru blat:
10 albușuri, 10 linguri zahăr, 100 g nucă de cocos, 100 g mac, 1 praf de copt, 4 linguri făină
Pentru cremă:
10 gălbenușuri, 5 linguri zahăr, 4 plicuri zahăr vanilinat, 300 ml lapte, 3 linguri făină, 1 pachet de unt
Glazura:
100 gr ciocolată cu lapte, 20 gr unt, biscuiți picnic

Mod de preparare:
Blat: Se bat albușurile spumă cu cele 10 linguri de zahăr adăugate treptat, se încorporează macul, nuca de cocos și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă cu o spatulă de jos în sus. Se pune compoziția într-o tavă tapetată bine cu unt. Se pune la cuptor pentru 15-20 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasă la răcit.
Crema: Se amestecă toate ingredientele (mai puțin untul) pentru crema pe baie de aburi până se îngroașă compoziția. Se pune la rece după care se amestecă crema cu untul moale mixat bine înainte.

Asamblarea prăjiturii:
Se pune crema peste blat, se nivelează, după care se așează biscuiții picnic deasupra unul lângă celălalt. Deasupra se toarnă glazura și se pune la rece.
Se lasă la frigider cel puțin 4 ore, apoi se taie.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.