Rețeta săptămânii – Prăjitura Parlament

41

Ingrediente:
7 ouă, 2 căni cu nucă prăjită, 7 linguri cu nucă măcinată, 14 linguri de zahăr, 3 linguri făină, 1 plic praf de copt, 500 ml frișcă, 400 g fineti, 1/2 kg de biscuiți simpli, o cănă de cafea, margarină pentru uns tava.

Mod de preparare:
Mai întâi se pune nuca într-o tavă și se pune la cuptor pentru a se coace puțin, după care se macină să iasă cam 7 linguri, iar restul se rupe cu mâna în bucăți mai mici. Se unge o tavă cu margarină, se pune nuca prăjită atât cât să acopere toată suprafața. Se separă albușurile de gălbenușuri. Cele 7 albușuri se bat bine cu 7 linguri de zahăr, se adaugă 7 linguri de nucă măcinată, 3 de făină și praful de copt. După ce compoziția este omogenizată se toarnă în tavă peste nuca și se dă la cuptor la 180 de grade, până trece testul cu scobitoarea(cam 20-30 de min). Se scoate din cuptor când este gata. După ce s-a copt se răstoarnă pe un platou dreptunghiular, nuca trebuie să fie deasupra. Se pune peste crema de fineti, apoi se așează biscuiții înmuiați un pic în cafea. Cele 7 gălbenușuri se amestecă cu 7 linguri de zahăr și se pun la baie de aburi, amestecând bine până se îngroașă puțin. Se lasă la răcit după care se amestecă cu frișca bătută bine. Compoziția obținută se pune peste biscuiți și se ornează cu cacao.Se porționează după preferință.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here