Reţeta săptămânii – Prăjitura Helenitta

1703

Ingrediente
-500 ml smântână lichidă pentru gătit cu minimum 32% grăsime
-600 ml lapte
-2 plicuri pudră budincă cu gust de vanilie
-2 plicuri zahăr vanilinat
-5 linguri zahăr
-biscuiți populari sau petit beurre (cca 20 bucăți biscuiți populari)

În plus:
-lapte pentru însiropat biscuiții
-ciocolată pentru decor

Mod de preparare:
Se mixează jumătate din cantitatea de lapte împreună cu pudra de budincă de vanilie.
Se pune laptele rămas împreună cu zahărul și zahărul vanilinat într-o crăticioară, la foc.
Când laptele ajunge la punctul de fierbere, se adaugă amestecul de lapte și pudra de budincă. Se gătește la foc mic, amestecând constant până când crema se îngroașă.
Când crema s-a îngroșat, se ia de pe foc, se acoperă cu folie alimentară de plastic direct pe suprafață și se lasă să se răcească. Între timp, se mixează smântâna lichidă până când se obține o frișcă omogenă. Se încorporează frișca la crema de vanilie. Într-o tavă cu dimensiunea de 21 x 36 cm tapetată cu hârtie de copt se așează un strat de biscuiți însiropați în lapte. Deasupra se întinde uniform crema de vanilie. Se decorează prăjitura cu ciocolata dată pe răzătoare. Înainte de a porționa, se pune prăjitura la frigider pentru 1-2 ore.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.