Rețeta săptămânii – Prăjitură Ferrero Rocher

1515

Ingrediente:
6 ouă, 12 linguri zahăr, 200 gr alune prăjite, 100 gr ciocolată, 125 gr unt (la temperatura camerei), 3 foi de napolitană

Glazura:
200 gr ciocolată, 3 linguri ulei

Mod de preparare
Mai întâi se mărunțesc alunele prăjite. Se separă apoi albușurile de gălbenușuri. Se pornește cuptorul la 200 de grade. Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă 6 linguri de zahăr și se amestecă până se obține o bezea fermă. Se adaugă apoi alunele și se amestecă bine. Se pune o foaie de napolitană pe fundul unei tăvi de copt și se acoperă cu jumătate din bezeaua cu alune pregătită anterior. Se pune tava în cuptor pentru 5-6 minute. Se repetă procedura cu cealaltă foaie de napolitană și restul de bezea. Într-o cratiță mică, se bat gălbenușurile cu zahărul rămas și se gătesc la bain-marie aproximativ 10 minute. Se adaugă apoi ciocolata ruptă în bucățele și se amestecă până se dizolvă complet. Se ia cratița de pe foc, se transferă crema într-un bol și se amestecă bine. Se lasă apoi crema să se răcească, se amestecă ocazional. Se adaugă untul tăiat cubulețe în crema de ciocolată rece și se bate totul cu un mixer. Se pune prima foaie de napolitană într-o tavă și se acoperă cu jumătate din crema de ciocolată. Se adaugă apoi cea de-a doua foaie de napolitană și se acoperă cu crema rămasă. Se adaugă și ultima foaie de napolitană. Se pune un tocător deasupra pentru a presa foile.

Glazura
Se rupe ciocolata în bucățele și se stropește cu ulei. Se topește apoi în cuptorul cu microunde și se toarnă peste ultima foaie de napolitană. Deasupra se presară alune tocate. Se lasă glazura să se întărească, după care se poate servi.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here