Rețeta săptămânii – Prăjitură cu mere de post

2202

Ingrediente pentru aluat
– 250 ml apă minerală, 150 ml ulei, 150 gr zahăr, o linguriță zeamă de lămâie, 1/2 linguriță praf de copt, 500 gr făină, un praf sare, o fiolă esență de vanilie.
Ingrediente pentru umplutură
– un kilogram de mere, 150 gr zahăr, un pliculeț zahăr vanilinat, o linguriță scorțișoară, 2 linguri de gris
Ingrediente pentru decor
-50g zahăr pudră vanilinat

Mod de preparare
Prepararea umpluturii: se spală merele și se curăță de coajă. Se dau merele pe răzătoarea mare, se scurg de zeama lăsată și se pun la călit într-o oală împreună cu zahărul. Se adaugă peste scorțișoară, esența de vanilie, grisul și se amestecă. După 10 minute de călit, se lasă compozitia deoparte la răcit.
Prepararea aluatului: într-un bol încăpător se adaugă apa minerală, uleiul, zahărul, zeama de lămâie, vanilia și praful de sare.  Se amestecă toate ingredientele până se dizolvă de tot zahărul. Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne peste compoziție. Se amestecă compoziția și se frământă până se obține un aluat omogen. Aluatul obținut se acoperă cu o folie alimentară apoi se dă la rece pentru circa 20 de minute.Aluatul se împarte în două părți. O parte de aluat se întinde într-o foaie cu o grosime de circa 1 cm și se pune într-o tavă cu diametrul de 20/30 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se înțeapă foaia din loc în loc cu o furculiță. Peste foaie se întinde uniform compoziția de mere pe toată suprafața foii. Peste compoziție se întinde a doua foaie de aluat și se înțeapă cu furculița, din loc în loc.Se introduce prăjitura în cuptorul încălzit la 180 grade C și se coace circa 25-30 min, până devine aurie. Se lasă prăjitura să se răcească complet, se pudrează și se porționează după preferința fiecăruia.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here