Rețeta săptămânii – Prăjitură cu mac și cremă de mascarpone cu ananas

1328

Ingrediente
blat:
4 ouă, 50 de grame de unt, 3 linguri de zahăr pudră, 1/2 plic de praf de copt, un praf de sare, 5 linguri de făină, câteva picături de esență de vanilie, 30 de grame de mac
crema:
conținutul a jumătate de cutie de ananas (fruct și sirop), 250 de grame de mascarpone, 200 de grame de smântână de 12% grăsime, 4 lingurițe de zahăr pudră, un plic de gelatină

Mod de preparare
1.Se pornește cuptorul la 190 de grade și se lasă să se încălzească.
2.Se separă albușurile de gălbenușuri.
3.Gălbenușurile se freacă împreună cu zahărul până devin o spumă după care se încorporează untul topit în prealabil și adus la temperatura camerei și macul. Se amestecă până când devine o cremă omogenă.
4.Albușurile se bat bine împreună cu un praf de sare, până când devin ferme după care se încorporează ușor, cu mișcări de jos în sus în compoziția de gălbenuș, unt și zahăr, amestecând totul bine.
5.Se adaugă făina cernută împreună cu sarea și praful de copt, precum și esența de vanilie.
6.Se pune hârtie de copt într-o tavă de tort, de 26 cm diametru, cu pereții detașabili și se toarnă compoziția de mai sus.
7.Se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
8.Se face testul cu scobitoarea și dacă este gata se oprește cuptorul, se scoate tava și se lasă la răcit.
9.Când blatul este răcit se scoate hârtia de copt de pe blat, se pune pe un platou și se adaugă în jurul lui pereții detașabili de la forma în care s-a copt.
10.Bucățile (pulpa) de ananas, împreună cu mascarpone, zahărul și smântâna se pun în blender și se omogenizează bine.
11.Gelatina împreună cu două linguri de apă se dizolvă pe baie de aburi. Se adaugă și două linguri din compoziția de mascarpone și smântâna și se amestecă bine până gelatina este bine dizolvată. Se lasă să se răcească puțin și apoi se adaugă în crema de mascarpone amestecând bine compoziția rezultată.
12.Se însiropează pandișpanul cu zeama de la siropul de ananas.
13.Se toarnă peste blat crema de mascarpone și se pune prăjitura la rece până a doua zi când se dă deoparte inelul detașabil și se ornează simplu presărând semințe de mac pe deasupra.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here