Reţeta săptămânii – Prăjitură cu gutui

1852

Ingrediente
2 gutui mari, 50 de grame de unt, 100 de grame de zahăr, 25 ml de apă, un praf de scorţişoară, 4 ouă, un praf de sare, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei, 1 plic zahăr vanilinat, 4 linguri de făină, 1 plic praf de copt

Mod de preparare
Gutuile se spală, se curăţă şi se taie cuburi mai mici. În cratiţa de copt prăjitura se caramelizează cele 100 de grame de zahăr, până se face de un auriu frumos. Când este gata se adaugă untul, se amestecă bine până se topeşte, apoi se pune şi apa şi se amestecă până la omogenizare. În cratiţă se aruncă cuburile de gutui şi se rostogolesc să se pătrundă de caramel, apoi se ia cratiţa de pe foc. Se bat separat albuşurile cu puţină sare până se face o spumă compactă. Zahărul se adaugă lingură cu lingură. Gălbenuşurile se freacă bine cu lingurile de ulei, apoi uşor se adaugă peste albuşuri. La final, se pune făina în ploaie cu praful de copt şi se amestecă bine. Blatul se toarnă frumos peste gutuile din cratiţă şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Când este gata, se răstoarnă prăjitura din cratiţă şi se ornează cu nucă măcinată sau orice altceva vă place.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here