Rețeta săptămânii – Prăjitură cu foi de nucă și cremă mascarpone

3954

Ingrediente
Foi:
150 gr miere de albine, 140 gr nucă măcinată, 500 gr făină de tip 000, 70 gr unt cu minim 80% grăsime, 80 gr zahăr, 2 ouă, 1 linguriță esență rom sau esență de vanilie, un praf de sare, 1 linguriță praf de copt

Crema:
250 gr mascarpone, 550 ml smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime, 130 gr zahăr, 1 linguriță esență de vanilie, 50 gr nucă măcinată

Glazura:
130 gr ciocolată albă, 60 ml smântână pentru frișcă, 50 gr ciocolată neagră

Mod de preparare
Foi
Într-un vas se pun mierea, zahărul, ouăle și se mixează până devin cremoase. Se adaugă untul moale și se mixează până se încorporează, apoi se adaugă nuca și se amestecă cu o spatulă, se pune romul sau esența de vanilie. Se adaugă și făina amestecată cu praful de copt și se frământă bine până se obține un aluat omogen nelipicios. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare. Se pune aluatul într-o pungă sau folie și se lasă la frigider aproximativ 2 ore. Odată trecute cele 2 ore, se împarte aluatul în 4 părți egale, se întind foile pe o tavă cu diametrul de 30/24 cm, aluatul tăiat de la marginile foilor se păstrează și se formează o altă foaie la final, deci așa vor fi 5 foi. Se coc foile la 150 de grade aproximativ 10 minute.

Crema
Întru-un vas se pun mascarponele la temperatura camerei, frișca rece, zahărul și se mixează până se obține o cremă, după se adaugă esența de vanilie și nuca măcinată.

Glazura
Peste ciocolata albă se pune smântâna pentru frișca fierbinte și se amestecă energic. Se topește ciocolata neagră și se pune într-o formă pentru a face linii fine.

Asamblare
În tava în care am copt foile se pune hârtie de copt și se umplu foile cu cremă. Se lasă prăjitura la rece pentru aproximativ 4 ore. Se glazurează cu ciocolata alba, iar cu cea neagră se trasează linii de ciocolată. Cu ajutorul unei scobitori se trasează linii perpendiculare pe cele de ciocolată neagră, în ambele sensuri alternativ. Se pune prăjitura la frigider peste noapte, înainte de a fi servită.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here