Ingrediente
Foi:
1 ou, 3 linguri de miere, 150 g zahăr, 2 linguri lapte, 1/2 plic praf de copt, 50 g unt, 2 linguri cacao, 350 g făină, 100 g biscuiți (aproximativ), un pahar cu lapte
Cremă de vanilie:
6 gălbenușuri, 100 g zahăr, 500 ml lapte, 40 g amidon, 2 linguri esență de vanilie, 300 g unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
75 g ciocolată, 50 ml smântână pentru frișcă, 10 g unt
Mod de preparare
Foi
Se pun toate ingredientele, mai puțin făina, praful de copt și cacaua, într-o oală și se coc la foc mediu. Se amestecă continuu, timp de 2 minute până când compoziția devine cremoasă.Se ia oala de pe foc și se adaugă făina, praful de copt și cacaua, apoi se amestecă până se obține un aluat. Se împarte aluatul obținut în trei părți egale. Cu ajutorul unui sucitor, se formează foi de dimensiunea tăvii de copt (23x33cm) și se coc la 170 grade, timp de 10 minute (aproximativ).
Crema
Se diluează amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Se pune laptele la fiert. Se adaugă esența de vanilie. Între timp se amestecă gălbenușurile cu zahărul, până se obține un amestec cremos și deschis la culoare.Se adaugă amidonul de porumb dizolvat și se amestecă bine. Se pune laptele călduț peste gălbenușuri, amestecând neîncetat.Se lasă la foc mediu, amestecând neîncetat, până se îngroașă crema. Când crema s-a răcit se încorporează untul 300 g și se mixează bine, apoi se pune la frigider cel puțin o oră.
Asamblarea
Se așează prima foaie, se unge foaia cu cremă, se pune a doua foaie și un alt strat de cremă. Se înmoaie biscuiții în lapte și se așează peste cremă, iar peste ei se pune crema rămasă și se acoperă cu ultima foaie.
GLAZURA
Se pun toate ingredientele într-o farfurie pentru un minut (aproximativ) în microunde, apoi se amestecă energic.Prăjitura se pune la frigider peste noapte.
POFTĂ BUNĂ!
Alexandra Cruceru