Rețeta săptămânii – Prăjitură cu dovleac și cremă de brânză

1737

INGREDIENTE
1 praf ghimbir uscat, 3 prafuri scorțișoară, 400 g piure de dovleac, 2 plicuri budincă de vanilie, 2 1/2 cești lapte, 3 cești frișcă, 1 ceașcă zahăr pudră, 250 g cremă de brânză, 3/4 ceașcă nuci caramelizate, 1/2 ceașcă unt moale, 1 ceașcă făină, 1 praf ienibahar, 1 praf nucșoară

Mod de preparare
Pentru primul strat
Se amestecă făina, untul şi ½ ceaşcă de nuci. Când s-a omogenizat, se presează blatul sfărâmicios într-o tavă unsă şi se coace 15 minute la foc mediu (180 grade). Se lasă blatul să se răcească.
Pentru al doilea strat, de brânză
Se amestecă crema de brânză cu zahărul pudră într-un blender sau cu mixerul şi se adaugă încet, cu o lingură, o ceaşcă de frişcă bătută bine. Se întinde crema spumoasă de brânză peste blatul răcit şi se dă deoparte.
Pentru stratul al treilea, de dovleac
Se amestecă laptele, praful de budincă, piureul de dovleac, scorţişoara, ghimbirul uscat, ienibaharul şi nucşoara cu 1 ceaşcă de frişcă bătută bine. Se întinde crema spumoasă de dovleac aromat peste stratul de cremă de brânză.
Pentru topping
Se întinde restul de frişcă peste stratul de dovleac aromat şi se presară nuci deasupra. Se pune la frigider cel puţin trei ore înainte de servire.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here