Rețeta săptămânii – Prăjitură cu cremă de afine

1207

Ingrediente
Aluat: 50 g unt sau margarină, 1 pliculeț zahăr vanilinat, 4 ouă, 120 g zahăr, 120 g făină, 20 g cacao
Crema: 250 ml smântână lichid pentru frișcă, 400 g iaurt natural, 100 g zahăr pudră, 200 g afine, 20 g gelatină.

Mod de preparare:
Într-un bol, se freacă untul la temperatura camerei cu zahărul vanilinat.
Se adaugă gălbenușurile și se mixează până când se va obține o compoziție cremoasă și albicioasă.
Separat, se mixează albușurile cu zahărul până când se va obține o bezea tare.
Se pune bezeaua de albușuri peste amestecul de gălbenușuri și se amestecă cu o spatulă.
La final se încorporează făina amestecată în prealabil cu pudra de cacao.
Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiunea de 20×20 cm).
Se coace blatul la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de aproximativ 20 minute.
Între timp, se pregătește crema.
Se pune gelatina la dizolvat timp de zece minute într-o lingură de apă rece.
Se mixează smântâna lichidă împreună cu zahărul pudră până când vei obține o frișcă.
Se adaugă iaurtul și se continuă să se mixeze.
Se pune gelatina dizolvată și amestecată cu puțină apă fierbinte.
La final se încorporează afinele pe care mai întâi le-ai pus într-un blender.
Se distribuie crema cu afine peste blatul copt și se introduce prăjitura la frigider pentru câteva ore, până când crema se solidifică.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.