Rețeta săptămânii – Prăjitură Coconut Dream

1020

Ingrediente:
Blat: 5 albușuri, 6 linguri zahăr, 100 g făină, 120 g nucă de cocos, 15 g praf de copt

Crema: 37 g pudră budincă cu gust de vanilie, 90 g zahăr, 10 g zahăr vanilinat, 5 gălbenușuri, 400 ml lapte cu minimum 1,5% grăsime, 180 g unt

Frișca: 250 ml smântână lichidă pentru frișcă cu minimum 30-33% grăsime, 20 g zahăr vanilinat

În plus: 150 ml lapte cu minim 1,5% grăsime, nucă de cocos pentru decor

Mod de preparare:
Se mizează spumă albușurile și treptat se adaugă zahărul până când se va obține o bezea tare. Se încorporează nuca de cocos, făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă. Se toarnă compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 20 x 30 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul la cuptorul preîncălzit la 170° C timp de aproximativ 15 minute. Se însiropează blatul copt cu 150 ml lapte. Pentru cremă, se pune 200 ml lapte împreună cu zahărul într-o crăticioară, la foc. Se amestecă laptele rămas cu zahărul vanilinat, praful de budincă de vanilie și gălbenușurile. Când amestecul din cratiță ajunge la punctul de fierbere, se adaugă compoziția cu gălbenușuri. Se gătește la foc mic, amestecând constant până când crema începe să se îngroașe, apoi se îndepărtează de pe foc. Se lasă crema deoparte, cât să se răcească, acoperită cu folie alimentară de plastic direct pe suprafață. La crema răcită complet se încorporează untul la temperatura camerei tăiat în cubulețe. Se distribuie uniform crema peste blatul copt și răcit, iar apoi frișca..
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here