Rețeta săptămânii – Prăjitură Bounty

1723

Ingrediente
Blat
200 g zahăr tos, 200 g unt moale, 4 ouă, 1 lingură esență de rom, 50 ml lapte, 200 g făină, 50 g cacao, 1 lingură praf de copt, un praf sare
Cremă
500 ml lapte, 100 g gris, 1 lingură esență de vanilie, 200 g zahăr pudră, 200 g unt moale, 200 g fulgi nucă de cocos
Glazură
250 g ciocolată neagră, 3 linguri ulei, o lingură miere

Mod de preparare
Blatul
Untul moale, la temperatura camerei, se bate spumă cu zahărul tos. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Se adaugă romul și laptele și se amestecă. Se adaugă făina, cacaua, praful de copt, un praf sare. Se omogenizează și se toarnă amestecul într-o tavă de 25x35cm. Se coace 30 minute la 180°C. Se lasă să se răcească în tavă până ajunge la temperatura camerei.
Crema
Se amestecă laptele, grisul, esența de vanilie. Se fierbe un gris moale, amestecând des pentru a nu face cocolașe. Se lasă să se răcească complet. Separat, se bate spumă untul și zahărul pudră. Se adaugă treptat grisul rece, amestecând după fiecare adiție. La final se pune nuca de cocos și se amestecă. Se întinde crema peste blatul rece și se nivelează cu spatula.
Glazura
Se topesc la baie de abur, la foc mic, amestecând des până devine o glazură lucioasă. Se toarnă glazura peste cremă și se nivelează. Se lasă prăjitura la rece până se întărește glazura, apoi se poate servi.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here