Rețeta săptămânii – Prăjitură Boema

1611

Ingrediente:
Blat – 6 ouă, 10 linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, 1 plic zahăr vanilinat, 1 praf de sare, 9 linguri de făină albă – superioară, 1 plic praf de copt, 2 linguri de cacao neagră
Crema – 1 ou, 5 linguri de zahăr, 100 ml lapte, 2 linguri de cacao neagră, 1 linguriță esență de vanilie, 1 lingură esență de rom, 300 gr unt
Sirop – 1 porție sirop pentru torturi
Decor – 150 gr ciocolată neagră + 1 linguriță de ulei + 300 gr frișcă

Mod de preparare
Blat
Albușurile se bat spumă cu zahărul până se obține o spumă tare. Separat într-un bol se mixează gălbenușurile cu sare, vanilie și ulei.
Gălbenușurile mixate se amestecă ușor cu albușurile bătute și făina amestecată cu praful de copt +cacao. Se amestecă ușor până la încorporare. Compoziția obținută se pune într-o formă (30×20) tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul încălzit la 180 grade C. Se lasă la copt cca 20 min, până la proba prin apăsare – să își revină la forma inițială. Se lasă să se răcească complet apoi se taie în două foi.

Crema
Într-un vas se mixează oul cu zahărul, laptele și cacaua. Compoziția se pune pe foc amestecând periodic. După primul clocot se amestecă continuu.Când începe să își schimbe consistența (să se îngroașe) se ia de pe foc și se pune la răcit. Când este ușor călduță se adaugă untul, esențele (vanilie și rom). Se mai lasă 5 min apoi se mixează până se obține o compoziție omogenă.

Asamblare
Într-o tavă se așează prima foaie de blat (baza) și se însiropează. Se adaugă crema (3/4) și se întinde într-un strat uniform.Se așează a doua foaie de blat, se însiropeaza și se presează ușor.Prăjitura se introduce la rece pentru minim 1 oră.

Finisare
Se îndepărtează marginile prăjiturii, apoi se adaugă un strat fin de cremă. Se introduce la rece pentru 15 minute, apoi se porționează.Ciocolata se pune la topit într-un vas pe baie de abur și se amestecă bine cu ulei. Trei linguri de ciocolată se pun într-un cornet de hârtie pentru decorul avelinelor din frișcă.Fiecare prăjiturică se glazurează cu ciocolata topită, se pun într-o tavă și se introduc la rece până se întărește ciocolata.Prăjiturile Boema se pun pe hârtii speciale apoi se decorează cu o avelină din frișcă și ciocolată topită. Se păstrează la rece până în momentul servirii.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here