Rețeta săptămânii – Plăcintă cu brânză dulce și ciocolată albă

1193

Ingrediente:
400 gr foi plăcintă Bella, 1 kg brânză de vaci Pilos, 100 gr ciocolată albă, 6 gălbenușuri, stafide, 200 gr zahăr, 1/2 linguriță sare, esență rom, 100 gr unt Pilos

Mod de preparare:
Într-un bol se pun gălbenușurile (albușurile se bagă la congelator), sarea și zahărul și se mixează foarte bine, apoi se adaugă ciocolata rasă. Se omogenizează, se adaugă brânza, stafidele și esența de rom și se amestecă bine. Se pune untul să se topească. Se pregătște o tavă tapetată cu hârtie de copt, se împart foile de plăcintă în așa fel încât să formăm mai multe straturi alternând cu umplutură. Se așează foaie, se unge cu unt topit, iar foaie (11 foi, câte 3 și deasupra 2 foi) uns cu unt topit și iar foaie, apoi umplutura, iar 3 foi unse una câte una, umplutură și tot așa până terminăm foile și umplutura. Ultimele 2 foi se mărunțesc, se amestecă cu untul topit și se așează deasupra. Se bagă tava la cuptor, sub tavă se așează un ibric cu apă. Se lasă să se coacă bine, până ce se rumenește frumos și trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se pudrează cu zahăr și se porționează.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here