Rețeta săptămânii – Piersicuțe fragede

1931

Ingrediente aluat:
5 ouă, 250 ml ulei, 250 gr zahăr, 1 praf de sare, 1 lingură esență de vanilie, coaja de la o lămâie, 1 praf de copt, 850 gr de făină

Umplutura:
1 borcan dulceață caise, ce se scoate din interiorul fursecurilor, se amestecă cu dulceața

Decor:
colorant galben, colorant roșu, zahăr pentru tăvălit piersicuțele

Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușuri. Se bat albușurile cu praful de sare și zahărul, până se obține o spumă consistentă. Peste gălbenușuri se toarnă uleiul ca la maioneză. Se încorporează gălbenușurile în albușurile bătute. Se cerne făina și se încorporează în ouă împreună cu praful de copt. Se adaugă coaja de lămâie și esența de vanilie. Când se obține un aluat nelipicios, dar nici tare, se formează biluțe de mărimea unei nuci. Se coc fursecurile la 150 de grade cu ventilație timp de 12 minute.

Ansamblare fursecuri
Se lasă fursecurile să se răcească. Cu ajutorul unui cuțit se scobește în interior (partea inferioară). Miezul scos se folosește la umplutură. Se umplu piersicuțele cu preparatul de gem. În două farfurii se pune lapte, se colorează. Se colorează pe o parte, apoi pe alta.
După ce au fost colorate piersicile, se lasă 5 minute să se zvânte, pe un prosop de bucătărie, apoi se dau prin zahăr.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here