Rețeta săptămânii – Papanași cu smântână și dulceață

415

Ingrediente:
350 g brânză de vaci cât mai grasă, 2 ouă, 1/2 pliculeț praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 2 pliculețe zahăr vanilinat, 2 linguri zahăr, esență de vanilie, coaja rasă a unei portocale/lămâi un praf, sare, făină cât cuprinde,

Mod de preparare:
1.Se bate crema de brânză cu ouăle și se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esență de vanilie, coaja de citrice, praful de copt, bicarbonatul și praful de sare.
2.Se adaugă apoi făina treptat, câte 2-3 linguri odată. Când aluatul s-a închegat și devine omogen, se continuă să se frământe și se adaugă făina până când devine nelipicios.
3.Se pune coca într-un recipient și se lasă 10 minute. Se formează apoi bile potrivite, cu mâinile înfăinate, și se turtesc, încât să semene cu niște gogoși.
4.Se folosește un dop de sticlă de plastic, cu gura mai largă, se dă o gaura în centrul fiecărei “gogoși”, presând dopul. Cu coca rămasă din centrul fiecărui papanaș, se formează biluța de deasupra, rostogolind-o între palme.
5.Se prăjesc papanașii și biluțele lor în baie de ulei câte 1-2 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc.
Se servește fiecare papanaș cu câte o lingură de smântână și 2-3 lingurițe de dulceață de vișine, afine sau orice altă dulceață acrișoară.

Sfaturi utile:
Dacă se întâmplă să ai brânză de vaci slabă, poți prepara fără probleme papanașii cu smântână și dulceață. Doar adaugă 1-2 linguri de unt topit sau moale, cât mai gras, și încorporează-l în crema de brânză. Nu forma papanașii prea groși, deoarece riști să nu se poată pătrunde. Formează-i plați, de cca 0.5 cm înălțime.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here