Rețeta săptămânii – Nuci umplute

157

Ingrediente
Coji:
3 ouă, 200 ml ulei,1 praf de copt, 1 cană de zahăr, esență de vanilie, făină cât cuprinde
Umplutura:
200 g ciocolată, 200 g unt, 5-6 linguri nucă măcinată, 4 linguri zahăr, 5 linguri lapte, esență de rom

Mod de preparare
Coji: Se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul, esența și făina amestecată cu praful de copt. Trebuie să iasă un aluat moale, dar nelipicios. Se lasă 30 de minute, apoi se formează biluțe care se coc în forma încinsă. Ele se coc în 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde să se întoarcă forma de pe o parte pe alta.
Crema: Se topește ciocolata împreună cu laptele și se lasă la răcit. Separat se mixează untul moale cu zahărul și se amestecă cu ciocolata răcită, esența de rom și nucile.
Se umple fiecare coajă cu cremă și se unesc câte două pentru a forma nucile. Opțional se pot da prin zahăr pudră.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here