Rețeta săptămânii – Negresă de post

1629

Ingrediente
250-300 g făină, 50 g cacao, 150 g zahăr (pudră), 100 ml ulei de cocos (topit), 300 ml lapte de orez, esență de vanilie, 1 linguriță bicarbonat.
Pentru glazura de cacao:
2 linguri cacao, 4 linguri zahăr, 50 ml ulei de cocos (topit), 3-4 linguri lapte de orez.

Mod de preparare:
Blat
Într-un castron se amestecă făina cu cacaua, bicarbonatul și un praf de sare.
Într-o crăticioară se pun laptele de orez, zahărul, uleiul de cocos și esența de vanilie. Se pun pe foc mic și se încălzesc ușor, omogenizând bine cu un tel. Se toarnă în castron peste făină și se amestecă bine, până la omogenizare.
-laptele de orez se poate înlocui cu orice alt fel de lapte vegetal sau apă minerală
-uleiul de cocos se poate înlocui cu orice alt ulei fără gust sau miros
-folosiți cacao de calitate, pentru o culoare intensă și un gust bun
-aromați după gust, cu aroma preferată
Se toarnă compoziția într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilație), până suprafața prăjiturii devine fermă la atingere. Se lasă să se răcorească în tavă, apoi se pune la răcit pe un grătar, cu tot cu hârtia de copt.
Glazura:
Într-o crăticioară se pun cacaua și zahărul și se amestecă bine. Se toarnă apoi laptele de orez și uleiul de cocos. Se pune la foc mic și se fierbe până se topește zahărul.
-se pune lapte de orez mai mult sau mai puțin, în funcție de consistența dorită
Când glazura este călduță, se toarnă peste blat, apoi se lasă să se răcească foarte bine.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here