Rețeta săptămânii – Lava cake

830

INGREDIENTE
170 g ciocolată amăruie 50%, 115 g unt, 30 g făină, 60 g zahăr tos, 1 g sare, 4 ouă mari.

Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 218°C.
Se taie ciocolata în bucăți, apoi se pune peste unt, într-un bol rezistent la căldură. Se pune bolul la cuptorul cu microunde și se topește amestecul, cu pauze o dată la fiecare 10 secunde pentru a-l amesteca. Alternativ, se poate realiza amestecul de unt și ciocolată pe baie de abur.
Se amestecă făina, zahărul și sarea într-un bol.
Într-un bol separat, se amestecă două ouă cu două gălbenușuri.
Se toarnă amestecul de făină și amestecul de ouă peste cel de ciocolată. Se amestecă atent totul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Aluatul ar trebui să fie gros, dar fără cocoloașe.
Se pregătesc aproximativ 5 forme termo-rezistente, care se tapetează cu pudră de cacao. Se pun toate pe o tăviță și se toarnă amestecul pregătit mai devreme în forme.
Se pune tava cu forme în cuptor, timp de 12-15 minute. Când sunt gata, ar trebui să aibă un aspect ferm pe laterale și un aspect moale în partea de sus.
După ce se scoate tava din cuptor, se așteaptă un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, se răstoarnă fiecare pe câte o farfurie. Opțional, se pot pudra cu puțin zahăr pudră.Desertul se servește când încă este fierbinte, cu înghețată și fructe alături.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here