Rețeta săptămânii – Înghețată de vanilie

1743

Ingrediente:
500 ml lapte, 250 ml smântână dulce, 150 grame zahăr, 6 gălbenuşuri, 2 păstăi de vanilie sau esenţă, 1 praf de sare

Mod de preparare
Se amestecă într-un vas laptele şi smântâna dulce, apoi se adaugă păstăile de vanilie sau esenţa. Vasul se pune pe foc până când lichidul obţinut începe să fiarbă. Focul se stinge, iar vasul se dă la o parte pentru a se răcori amestecul de lapte şi smântână. Între timp, se mixează gălbenuşurile amestecate cu zahărul şi praful de sare. Este foarte important să se mixeze foarte bine, până când devin o cremă groasă. Apoi se adaugă laptele puţin câte puţin şi se continuă să se mixeze la o viteză mică. Compoziţia astfel obţinută se aşează din nou pe foc până când începe să se îngroaşe. Se verifică foarte simplu dacă este gata. Se ia o lingură curată, se introduce în cremă şi se trage o linie cu degetul. Dacă pe lingură părţile de cremă rămân de-o parte şi de alta a liniei trasate, atunci compoziţia a fiert îndeajuns. Se pune într-un vas, se acoperă cu o folie şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.  Se introduce vasul în congelator şi se lasă până a doua zi. În primele ore, este indicat să se scoată vasul de câteva ori afară, să se amestece foarte bine, după care se reintroduce la congelator. Astfel, se obţine o îngheţată mult mai cremoasă.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here