Rețeta săptămânii – Indiene cu frișcă

744

Ingrediente
Pentru coji:
•3 ouă, 3 linguri zahăr, 1 lingură ulei, 3 linguri făină, coajă de portocală confiată
Pentru sirop
•150 ml apă, 100 g zahăr, coajă de portocală confiată
Pentru cremă:
•250 ml frișcă lichidă îndulcită, 3 gălbenușuri, 4 linguri zahăr, 5 g gelatină, esență de vanilie
Pentru glazura de ciocolată:
•100 g ciocolată cu lapte, 50 ml frișcă lichidă
Coji:
•Se bat spumă albușurile cu un praf de sare. Se adaugă gălbenușurile amestecate cu ulei, coaja de portocală confiată, se cerne făina și se omogenizează ușor, cu mișcări de jos în sus.
•Compoziția se pune într-un posh și se fac cerculețe în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă spațiu suficient între ele, pentru că se vor lăți la copt.
•Se dă tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilație) pentru cca 15 minute, până ce cojile se rumenesc ușor. Se scoate din tavă și se lasă la răcit cu tot cu hârtia de copt.
Sirop:
•Se fierbe apa cu zahărul câteva minute, și se adaugă coaja de portocală și se lasă la răcit.
Crema:
•Gelatina se pune la hidratat în apa rece.
•Se mixează gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi se pune la fiert pe baie de aburi. Se amestecă încontinuu până compoziția devine spumoasă. Se dă deoparte, se adaugă gelatina și după omogenizare se lasă la răcit.
•După ce s-a răcit la temperatura camerei se toarnă peste frișca lichidă bătută și se mixează câteva minute. Se dă la rece până se pregătește prăjitura pentru asamblare.
•Jumătate din coji se însiropează și se pun pe un platou. Pe fiecare pui apoi crema. Acoperi cu celelalte coji rămase.
•Pentru glazura de ciocolată se topește ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi se adaugă frișca lichidă, puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită. Se lasă să se răcească bine apoi toarnă cu lingura pe fiecare prăjitură în parte.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here