Rețeta săptămânii – Fabi’s Kitchen: Supă rece, ideală pentru zile fierbinți

1318

Lista de cumpărături pentru 4 persoane
* 500 gr roșii
* 200 de grame de suc de roșii
* 200 ml supă concentrată de legume
* 2 ardei roşii
* 2 căței de usturoi
* 2 linguri de oțet de sherry
* 4 linguri de ulei de măsline presat la rece
* 4 cepe franțuzești – Șalotă
* 4 felii de pâine prăjită
* 1 castravete
* 1 măr
* 1 linguriță de zahăr
* 1 crenguță de busuioc verde
* Sare, piper, zahăr, piper Cayenne după gust

Mod de Preparare
Curățați ceapa şalotă şi usturoiul, apoi tăiaţi-le cubuleţe.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie.
Adăugați ceapa şalotă şi prăjiţi până devine aurie; adăugați usturoiul şi prăjiţi încă 2 minute, apoi adăugați sosul de roşii.
Condimentați cu sare, piper, zahăr şi puţin busuioc verde.
Gătiți sosul de roşii la temperatură medie timp de 15 minute. Lăsați sosul de roşii să se răcească. Între timp se spală legumele.
Mărul, castravetele se curăță de coajă. Tăiați legumele cubulețe de aproximativ 2-3 cm sau după placul fiecăruia.
Adăugați câțiva stropi de ulei de măsline peste pâinea toast şi prăjiți-o pe ambele părţi într-o tigaie aderentă.
Lăsați pâinea toast să se răcească, după care se taie cubulețe.
Toate legumele şi pâinea toast se pun în blender. Adăugați puţin busuioc verde, sare, piper, oţet de sherry, piper de cayenne, supă concentrată de legume şi mixați totul timp de 2 minute, după se adaugă ulei de măsline (presat la rece) şi continuați să mixați până când se formează o supă uşor cremoasă.
Se strecoară supa printr-o sită şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Supa ar trebui să fie rece câteva ore, așa că introduceţi-o la frigider pentru câteva ore. Pentru servire se taie câteva legume (măr, ardei, castravete) în cubulețe mici.
Poftă bună!
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube pe Fabi’s Kitchen. Important este că vă abonați!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here