Rețeta săptămânii – Fabi’s Kitchen: Coaste de porc la ceaun, în whisky și bere!

3241

Lista de cumpărături pentru 4 persoane:
* 1,5 kg coaste de porc
* 6 cepe
* 200 g prune afumate
* 200 ml de whisky Bourbon
* 250 ml sos BBQ
* 2 beri (330 ml)
* 3 linguri de unt clarifiat sau 4 linguri de ulei

Condimente pentru coaste:
* 3 linguri sare
* 1 lingură de piper
* 3 linguri praf de boia
* 3 lingurițe de zahăr brun
* 2 lingură usturoi praf
* 2 linguri semințe de chimion

Mod de pregătire
Dacă este cazul, coastele se fasonează, asta numai în cazul în care au multă grăsime. Dacă au pieliță pe partea cu osul, se îndepărtează şi aceasta. Adăugați amestecul de condimente peste coaste şi întindeți-l bine.
După care băgați coastele într-o hârtie şi lăsați să se odihnească 3 ore sau indicat ar fi de seara până dimineața.
Tăiaţi ceapa în bucăţi mari. Încălziți untul clarifiat sau uleiul într-un ceaun.
Adăugaţi ceapa şi prăjiţi până se rumeneşte să fie de culoarea aurie. Să nu uitaţi să amestecaţi, altfel se arde foarte repede. Adăugaţi prunele afumate şi timp de 5 minute prăjiţi şi amestecaţi; se stinge cu whisky şi se lasă să se evapore alcoolul.
Toată aroma de la whisky intră în ceapă şi prune, gustul este senzaţional. După ce s-a evaporat whisky-ul, adăugați berea şi gătiți încet timp de aproximativ 30 de minute. Adăugaţi coastele în ceaun; încercați să le așezați în ceaun în aşa fel încât să se îmbibe în sos, să ia forma ceaunului.
Puneţi cărbuni sub ceaun şi închideţi capacul (indicat ar fi să fie ceaunul din fontă şi cu capac, eu pun cărbunii şi peste capac, temperatura de sus este mai importantă). Dacă ceaunul nu are capac, atunci adăugați o folie de aluminiu şi fierbeți la foc mic timp de cel puţin 2 ore.
Nu uitaţi să mai puneţi cărbuni din când în când. Eu am servit coastele cu pâine prăjită direct de la căldură cărbunelui.
Pofta bună!
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adresese întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de email: alinfabian62@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here