Rețeta săptămânii – Fabi’s Kitchen: Clătite pufoase tăiate cu lingura și sos de prune!

2489

Listă de cumpărături:
* 400 ml de lapte
* 180 g de făină
* 50 g stafide
* 50 g zahăr brun
* 1 lingură unt
* 2 pachete de zahăr vanilat
* 3 ouă
* Zahăr pudră pentru stropire

Pentru sos de prune
*500 g prune
* 50 ml vin roşu
* 50 g zahăr brun
* 1/2 băţ de scorţişoară
* 5 cuişoare

Mod de preparare:
Sos de prune
Se scoate osul la prune şi se taie prunele pe jumătate, apoi presăraţi cu zahăr brun şi lăsaţi să se odihnească timp de 30 de minute.
Puneți prunele într-o tigaie pe foc, cu tot cu sucul ce s-a format, şi lăsaţi-le să se caramelizeze.
Stingeți cu vin roşu şi lăsaţi să se reducă.
Adăugaţi băţul de scorţişoară, cuișoarele şi amestecați.
Lăsați să fiarbă aproximativ 10 minute şi mai amestecați din când în când. Apoi daţi deoparte şi lăsaţi să se răcească.
Clătite pufoase
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Într-un castron, amestecaţi făina, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi gălbenuşul cu lapte până se formează un amestec gros şi cremos.
Într-un alt castron, bateţi albuşurile cu puţin zahăr până se fac spumă.
Apoi adăugaţi albuşurile peste amestecul cremos şi amestecaţi de jos în sus.
În acest fel se formează un amestec omogen, dar atenţie, nu amestecaţi foarte mult. Încălziţi untul într-o tigaie mare, adăugaţi încet aluatul.
Se presară stafide şi se prăjeşte, apoi se taie cu două linguri în bucăţi şi se întorc pe partea cealaltă.
Se toarnă puţin zahăr brun peste clătite, se amestecă şi se caramelizează foarte uşor până când toate bucăţile sunt galbene aurii.
După gust, presăraţi cu zahăr pudră şi serviţi.
Poftă bună!
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de email: alinfabian62@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here